Nyheter

Nyheter

Nya bokcirkelkassar

Under hösten har vi plockat ihop sex nya bokcirkelkassar. Kassarna innehåller åtta exemplar av samma bok, en loggbok och den lilla handledningen "Ett sätt att tala om böcker". Lånetiden är sex veckor. Tanken är att Sollentunas bokcirklar enkelt ska kunna låna en kasse och få tips och kom-igång-stöd. 

De nya titlarna är:

Våra bästa år av Hilary Boyd

Åsneprinsen av Caroline Hainer

Hästkrafter av Lars Mytting

Tyrannens barn av Anne-Cathrine Riebnitzsky

Problemet med får och getter av Joanna Cannon

Ett fjärran krig av Göran Redin

Du hittar kassarna på vuxenavdelningen, Sollentuna bibliotek och lånar dem som vanligt med ditt bibliotekskort.

Se alla bokcirkelkassar

Skapad: 2017-12-05

Utvecklingspris till projektet Meet Sollentuna

Vi är glada att få ta emot Sollentuna kommuns utvecklingspris 2017. Biblioteket får priset för projektet Meet Sollentuna – ett projekt som syftar till att samla ihop verksamhet för nyanlända under bibliotekets tak och nå ut till målgruppen. Flera dagar i veckan erbjuds bland annat språkcafé, läxhjälp och personlig rådgivning (RådRum) för nyanlända. Aktiviteterna bedrivs i samarbete med Röda korset, Individuell Människohjälp (IM) och Sensus. Och många volontärer deltar i arbetet. Stort tack till alla krafter som deltar!

Biblioteken i Sollentuna blev också nominerade till Årets innovationspris för det nya sättet att kategorisera och organisera medier. 

Utvecklingspris och innovationspris

Kommunens utvecklingspris delas ut till en verksamhet som lett till förbättringar för någon av kommunens målgrupper. Med priset vill kommunen stimulera och stödja utveckling av verksamheter genom att lyfta och sprida goda exempel.

Läs mer om Utvecklingspriset och innovationspriset

Se alla aktiviteter för nyanlända på biblioteket

 

 

Skapad: 2017-11-29

Vinnare Augustpriset 2017

Nu har vinnarna av årets Augustpris utsetts. Svenska Förläggareföreningen instiftade priset 1989 för att belöna och sätta fokus på de bästa nyutkomna böckerna på svenska varje år. Priset delas ut i tre kategorier: Årets svenska skönlitterära bok, Årets svenska fackbok och Årets svenska barn- och ungdomsbok.

Årets svenska skönlitterära bok 2017

De kommer att drunkna i sina mödrars tårar, Johannes Anyuru, Norstedts

Med en originell och ödesmättad dramaturgi skildrar Johannes Anyuru den händelsekedja där samhällsväven i ett samtida och framtida Sverige bryter samman och lämnar öppet för terror och repression. Med poetisk fördröjning gestaltas den individuella utsattheten i en värld med krympande livsutsikter och en uppfordrande undran över verkan av människors handlingar.

Årets svenska fackbok 2017

Ett jävla solsken. En biografi om Ester Blenda Nordström, Fatima Bremmer, Forum

Ett levande porträtt av en tid och av en person, som var undersökande journalist, äventyrare, barlejon, med en livslång förbjuden kärlek till en annan kvinna. En bok om att skriva och leva till varje pris. 

Årets svenska barn- och ungdomsbok 2017

Fågeln i mig flyger vart den vill, Sara Lundberg, Mirando Bok

Vad innebär det att ”få följa sina drömmar”? Vad innebär det av uppoffring, arbete och smärta? I Fågeln i mig flyger vart den vill har Sara Lundberg tolkat och speglat konstnären Berta Hanssons (1910–1994) drabbande och enastående livsöde. Resultatet är en livsvacker barnbok om konst och liv, som inspirerar läsare till att våga följa sin egen fågel vart den vill.

 

Läs mer på Augustprisets webbplats

 

Skapad: 2017-11-28

Tävling: Vem vinner årets Augustpris?

Var med och tävla på vuxenavdelningen, Sollentuna bibliotek. Gissa vilka titlar som vinner Augustpriset i klasserna Årets svenska skönlitterära bok och Årets svenska fackbok. Du kan delta fram till 27 november kl.14. Samma kväll tillkännages vinnarna på Augustgalan, som brukar sändas i Svt och presenteras i de stora svenska nyhetskanalerna. I bibliotekets tävling drar vi vinnare om flera gissat rätt. Och priset är de vinnande titlarna i respektive kategori. 

Se de nominerade titlarna på Augustprisets webbplats 

 

Skapad: 2017-11-15
    1    

Gosedjuren sover över Gosedjuren sover över

Nu har vi sovit över på bibblan! Vi har gjort en massa kul grejer. Och så har vi blivit kompisar! Dom som jobbar på bibblan tog kort på oss. Hälsningar från gosedjuren!

(Vi som jobbar på bibblan tyckte också det var jättekul att ha alla er gosedjur på övernattning! Välkomna tillbaka nästa år!)

 • Vi hjälper till på barnavdelningen
  Vi hjälper till på barnavdelningen
 • Vi visar Anna en bra bok
  Vi visar Anna en bra bok
 • När bibblan stängt spelade vi spel
  När bibblan stängt spelade vi spel
 • ...och fikade
  ...och fikade
 • Vi läste böcker
  Vi läste böcker så klart! Många böcker!
 • Och så åkte vi runt hela bibblan i bilen. Supersnabbt!
  Och så åkte vi runt hela bibblan i bilen. Supersnabbt!
 • Sen provade vi alla maskeradkläder.
  Sen provade vi alla maskeradkläder.
 • På morgonen fixade vi på kontoret
  På morgonen fixade och ordnade vi på kontoret.
Mina sidor

Språk Språk

Logotyp Sollentuna kommun

Biblioteken i Sollentuna
Telefon: 08-579 219 00