Stängt på Arena Edsberg 21-23 oktober

21-23 oktober är det stängt på Arena Edsberg. Vi ska få nytt innertak och ny belysning. Det ljuddämpande taket hoppas vi ska ge en lugnare upplevelse. Och den nya belysningen ger ett bättre ljus för dig som vill sitta och läsa eller hitta rätt titel i hyllan. Förändringen är en del av en förnyelse och uppfräschning av Arena Edsberg.

OBS! Även Meröppet är stängt de här dagarna.

Skapad: 2017-10-10

Talbokcirkel

Nu startar vi en bokcirkel för dig som läser talböcker. Bokcirkeln är ett samarbete mellan Synskadades Riksförbund (SRF) och Sollentuna bibliotek. Bokcirkeln håller till på Sollentuna bibliotek och cirkelledare är bibliotekarie Veronica Andersson. Första träffen är 7 november kl.14–16. Varmt välkommen med din anmälan!

Läs mer om cirkeln

Skapad: 2017-10-09

Nobelpriset i litteratur 2017

Årets nobelpris i litteratur har tilldelats den japansk-brittiske författaren Kazuo Ishiguro. Det meddelade Svenska Akademins Sara Danius under torsdagen. En författare "som i romaner med en stark känslomässig verkan har blottat avgrunden under vår skenbara hemhörighet i världen" lyder Svenska akademins motivering. Ishiguros mest kända roman är Återstoden av dagen från 1989. Boken blev film ett par år senare med Emma Thompson och Anthony Hopkins i huvudrollerna. Även romanen Never let me go, blev film år 2010.

Se böcker av Kazuo Ishiguro på biblioteket

Skapad: 2017-10-05

Begränsad service

Tisdag 3 oktober uppdateras vårt bibliotekssystem. Det innebär att inte alla bibliotekstjänster fungerar under dagen. Du kan inte reservera media, varken på biblioteket eller på webbplatsen. Du kan heller inte använda Meröppet på Arena Edsberg och Arena Rotebro. Men på alla bibliotek kan du låna och lämna under våra bemannade öppettider. Onsdag 4 oktober ska allt fungera som vanligt igen.

Skapad: 2017-01-23
Mina sidor