Modersmålsdagen

Modersmålsdagen

Modersmålsdagen firas över hela världen den 21 februari. Första gången var 1999, för att påminna om alla människors rätt att fritt tala och skriva sitt modersmål. 

 

Titta på de fina bilderna som vil fått av modersmålselever i Sollentuna. Och delta i vår tävling!

Teckningarna finns också med i en utställninge på Sollentuna bibliotek.

 

Kan du alla språken? 

Mejla ditt svar till biblioteket@sollentuna.se

Så har du chans att vinna en bok!

 

 

      

1. Kroatien av Borna Lisičak, Rådan: "Adriatiska havet är mycket varmt och jag gillar att simma i det. Du hittar delfiner och vackra, läckra fiskar" 

2. Bosnien Hercegovina av Erna Pršić, Rösjöskolan: "Jag har velat visa delar av historien och traditionerna i mitt land Bosnien och Hercegovina" 

3. Kroatien av Ivor Neo Kos, Gärdesskolan "Zlatni rat är en mycket speciell strand på ön Hvar. Jag åker dit varje år till min mormors hus. Stranden är ett par hundra meter lång full av småsten som ser gult gyllene från luften och det finns mycket vind för surfing." 

4. Serbien av Mila Rackov, Vibyskolan: "När jag är i Serbien går jag på teater, äter glass, spelar basket och dricker citronsaft."

 

      

1. Iran av elev på Helenalundsskolan  2. Persiska av Leona  3, Persiska av elev på Rösjöskolan  4, Periska av Leily Rahmani 5. Persiska av Sam P  6. Iran av Tiam på Rösjöskolan  7. Iran  8. Persiska av Aria Rahimi på Helenlundsskolan

 

   

1. Indien  2. Indien  3. Indien  4. Indien

      

1. Japan  2. Japan  3. Japan  4. Japan

 

1. Ungerska  2. Ungerska

 

  

1. Grekiska av elev på Vibyskolan 2. Grekiska av elev på Vibyskolan 3. Grekiska av Mia Racka på Vibyskolan

 

1. Syrien  2. Thailand  3. Ritat av Azén  

 

Här-är-du

Logga in