Bokpåsar

Fortsätt berättelsen!

Kom till Sollentuna bibliotek och skriv vidare på historien tillsammans med andra skrivsugna.

Eller skriv fortsättningen själv! Om du vill får du gärna skicka in berättelsen till oss biblioteket@sollentuna.se eller lämna in den på biblioteket.

 

Djungeläventyret Eldorado

Planet skakar till ordentligt när landningsstället fälls ut. Några sekunder senare landar vi med en rejäl duns på en liten landningsbana mitt ute i djungeln. Dörren till det lilla propellerplanet öppnas till vår förvåning utifrån. En kortvuxen grovhuggen man med fårat ansikte dyker plötsligt upp i öppningen. Han bär gröna kamouflagekläder och ser ut som en väktare av något slag. Han står på en stege av metall som han blixtsnabbt måste ha rullat fram precis när vi landat. Efter att ha gestikulerat till piloten inne i cockpit försvinner han utan ett ord lika snabbt som han kommit. Vi sträcker på oss i våra stolar, knäpper upp säkerhetsbältena och går något stela efter resan fram till piloten som säger åt oss att vi kan kliva ur planet. Bagaget och vår utrustning kommer alldeles strax att lastas ur planet av djungelpersonalen meddelar han vidare. Djungelpersonalen tänker jag, det låter märkligt men väldigt exotiskt. Ja, någon flygplatspersonal finns ju inte eftersom vi landat mitt ute i vildmarken. Den fuktiga djungelhettan slår emot oss när vi bländade av den starka solen sticker ut huvudena ur planet. Vi hinner knappt börja gå nerför stegen när/då…

 

Feelgoodberättelsen Vattenläckan

Inte nu igen svär jag tyst för mig själv när jag åter ser en liten irriterande vattenansamling på hallgolvet som sakta men säker ökar i storlek och snart hotar att nå ändra fram till hallmattan. Det är tredje gången på två veckor som det blivit läckage i hallen trots att fastighetsskötaren otrevligt meddelat att rören är fixade och det inte kommer att hända igen. Nu är den nya pölen i min hall ett faktum och inga bortförklaringar i världen kan ändra på det. Jag letar fram numret till fastighetsskötaren igen och knyter ena näven av ilska då jag med en argsint fingervals trycker siffrorna på mobilens skärm. Jag är nära på att lägga på när en släpig röst till slut svarar.

”Solvändans Fastighets AB, Jörgen här”

”Hej IGEN Jörgen”, säger jag med an alldeles för hård betoning på igen innan jag sammanbitet fortsätter.

”Ja, det är Camilla igen som ringer angående rören du vet. Det är en ny pöl på golvet i min hall och du behöver komma och kolla på det. Jag vet att du sa att allt var fixat, men något måste ha hänt. Det är tredje gången på två veckor nu du vet och jag kan inte ha pölar med vatten i min hall varje vecka.

Det hörs en lång utdragen suck i andra änden och jag kan riktigt se Jörgens uppgivna uppsyn då han har oturen att höra min röst igen. Den här gången mer ansträngd än tidigare. Det här var förmodligen den sista surdegen han ville inleda sin vecka med. Det är måndag morgon och jag har tagit ut kompledigt för att ta itu med några ärenden jag haft svårt att hinna med, men ytterligare ett läckage var definitivt inte med på min to do list. Vi lägger på och Jörgen lovar att titta förbi inom en timme. Jag tar av mig skorna igen och går tillbaka in i köket där jag sätter på en kopp kaffe till samtidigt som jag slött kollar igenom min fb och insta. Efter endast trettio minuter ringer det på dörren. Jag går motvilligt för att öppna, jag är inte sugen på att stå och dividera vattenläckan med seg-Jörgen. Jag stålsätter mig innan jag trycker ner handtaget.

”Tjena, är det du som är Camilla”, säger en glad och käck röst jag inte känner igen. Jag kan snabbt konstatera att den inte tillhör Jörgen.

”Jörgen var lite upptagen så han skickade mig istället, jag fick ett inställt uppdrag och var i närheten. Han sa något om en vattenläcka”.

All fientlighet rinner av mig för plötsligt står jag och tittar in de vackraste ögon jag någonsin sett. Min uppbyggda ilska är som bortblåst och jag drabbas av akut tunghäfta. Det känns som en evighet innan jag återfår talförmågan och till slut lyckas pressa fram orden:

Bokcirklar knapp

Språk